Uitspraak
GERECHTSHOF ’s-HERTOGENBOSCH
1.Het arrest van 12 november 2019
- voor recht verklaard dat de overeenkomst tussen partijen door [geopposeerde] buitengerechtelijk is ontbonden;
- [opposante] veroordeeld om aan [geopposeerde] te betalen € 7.249,97;
- [opposante] veroordeeld in de proceskosten van de eerste aanleg en het hoger beroep;
- het arrest uitvoerbaar bij voorraad verklaard
- het meer of anders gevorderde afgewezen.
2.Het geding in verzet
3.De feiten
Motorstoringslamp brandt en motor loopt niet goed. Bus uitgelezen mbv diagnose app[e]ratuur en diverse controles en metingen uitgevoerd.
(..) Er blijken 2 zuigers gescheurd te zijn, we hebben alle 4 de verstuivers laten testen en hieruit is gebleken dat er 3 defect zijn (..)”
als de [merk auto] hier binnen is gaan wij de motor controleren. Aan de hand daarvan brengen wij u op de hoogte van hoe nu verder”.
4.Het geding bij de kantonrechter
5.De procedure in hoger beroep
6.De procedure in verzet
Partijen hebben vooraf een afspraak gemaakt om hun geschil voor te leggen aan de kantonrechter. [opposante] beroept zich primair op de beperkende werking van art. 333 Rv (..)”.Ter gelegenheid van de mondelinge behandeling is hierop door [geopposeerde] gereageerd met de opmerking dat niets is afgesproken over het niet in hoger beroep kunnen gaan: “
Er is toen gekozen voor arrondissement Oost-Brabant in verband met de locatie. Dat was handig. [opposante] zou wel deze kant op komen.” [opposante] heeft hierop niet meer gereageerd.
Hoezo ben ik bevoegd?”, waarop [geopposeerde] antwoordde:
“Dat is zo afgesproken”,en [opposante] zei
: “Ja, als we er niet uit zouden komen.”
Dhr. [geopposeerde]”, waarmee de stelling van [opposante] dat zij veronderstelde met een bedrijf van doen te hebben (gebaseerd op het door [geopposeerde] gehanteerde emailadres), wordt ondergraven. Dat [geopposeerde] als ondernemer handelde bij de koop van de auto en dat [opposante] bij de verkoop van de auto [geopposeerde] als ondernemer heeft aangemerkt, is het hof dan ook niet gebleken. Naar het oordeel van het hof is er dan ook wel sprake van een consumentenkoop en slaagt de grief.
Grote onderhoudsbeurt uitgevoerd. Motor iets nat van de olie; we hebben nu de motor afgespoten en wij adviseren om over 1 week dit even te laten controleren. Tankdop functioneer[d] niet goed; we hebben een nieuwe tankdop besteld. Rem vloeistof verversen.” Voor het overige bevat de factuur (tot een totaal van € 494,14) slechts de reguliere posten bij een grote onderhoudsbeurt. De stelling dat het defect aan de zuigers en/of de verstuivers door garage [autobedrijf] bij deze onderhoudsbeurt zou zijn veroorzaakt - een verweer dat door [opposante] was geuit - althans dat er toen omvangrijke extra werkzaamheden aan de auto hebben plaatsgevonden, wordt hier in het geheel niet door ondersteund.
geen grond voor is”, nu er niet ontbonden zou kunnen worden. In hoger beroep heeft [opposante] geen (andere) reden aangevoerd waarom deze vordering zou moeten worden afgewezen. Omdat het hof van oordeel is dat de overeenkomst terecht door [geopposeerde] is ontbonden en deze vordering verder niet is betwist door [opposante] , zal zij alsnog worden toegewezen.