Uit de stukken en het verhandelde ter mondelinge behandeling is gebleken dat sprake is van een voortdurende strijd tussen de ouders en dat dit zijn weerslag heeft op de kinderen. Op dit moment blijkt dat al zeer duidelijk bij [minderjarige 1] , maar ook ten aanzien van [minderjarige 2] is de verwachting dat zij op termijn problemen zal ontwikkelen indien de strijd tussen de ouders blijft voortduren.
Tijdens de mondelinge behandeling is met partijen, hun advocaten en de vertegenwoordigers van de raad en de GI gesproken over mogelijke hulpverlening om, in het belang van [minderjarige 1] en [minderjarige 2] , dit patroon van voortdurende strijd te doorbreken.
Aan de orde zijn geweest de zogenaamde schottenaanpak, forensische mediation en de mogelijkheid van een klinische gezinsopname.
Tijdens de mondelinge behandeling hebben beide ouders de bereidheid uitgesproken mee te werken aan een klinische gezinsopname bij de GGZ [GGZ] in [plaats 2] .
De gezinsvoogd heeft, zoals afgesproken tijdens de mondelinge behandeling, deze mogelijkheid onderzocht en heeft het hof op 10 maart 2020 bericht dat een dergelijke opname mogelijk is.
De vrouw heeft, via haar advocaat, op 9 april 2020 nogmaals schriftelijk bevestigd te willen meewerken aan een klinische gezinsopname. De man heeft, via zijn advocaat, op 10 april 2020 nogmaals schriftelijk bevestigd te willen meewerken aan een klinische gezinsopname, met daarbij de kanttekening dat een opname in [plaats 2] , vanwege de afstand en de impact daardoor op het leven van de kinderen, bezwaarlijk is. De man heeft geopperd een onderzoek door [organisatie] , in de woonplaats van het gezin.
[organisatie] biedt echter niet de behandeling die het hof voor ogen had met de klinische gezinsopname.
Om tegemoet te komen aan het bezwaar van de afstand [plaats 1] - [plaats 2] , is het hof op zoek gegaan naar een instelling dichter bij de woonplaats van het gezin die een klinische gezinsopname kan verzorgen. Zodoende is de Mutsaersstichting (locatie [locatie] , Noord-Limburg) in beeld gekomen.
Afgesproken is dat de GI een geanonimiseerd verslag van de gezinsproblematiek met eventuele hulpvragen zou opstellen en, na bespreking met de ouders, aan de Mutsaersstichting doen toekomen. Naar aanleiding hiervan zou de Mutsaersstichting een inschatting maken of de door hen geboden klinische gezinsopname geschikt is voor dit gezin en dit terugkoppelen aan het hof en de GI.
Partijen hebben vervolgens ook uit eigen beweging contact opgenomen met de Mutsaersstichting en, met instemming van de Mutsaersstichting en de GI, hun eigen informatie aangeleverd.
Vervolgens heeft het hof op 13 juli 2020 via de GI de brief van de Mutsaersstichting ontvangen, waarin de Mutsaersstichting bericht geen mogelijkheid te zien voor een klinische gezinsopname van dit gezin.
Tussen partijen bestaat geen overeenstemming ter zake het traject van klinische gezinsopname bij de GGZ [GGZ] te [plaats 2] .