Uitspraak
Arrest van de meervoudige kamer voor strafzaken van het gerechtshof
's-Hertogenbosch
[verdachte] ,
Het hof verbetert enkele in de tenlastelegging en/of bewezenverklaring voorkomende taal- en/of schrijffouten of omissies. De verdachte is daardoor niet geschaad in de verdediging. Het betreft de navolgende taal- en/of schrijffouten of omissies:
- Op pagina 3, tweede alinea, 16e regel en pagina 9, derde alinea, 11e regel: voor “ [x] ” dient te worden gelezen: ” [y] ”.
- Op pagina 6, eerste alinea, 5e regel: voor “heft” dient te worden gelezen: ”heeft”.
- Op pagina 6, eerste alinea, 21e regel en pagina 11, vierde alinea, 16e regel: voor “ [bestandsnaam] ” dient te worden gelezen: ” [bestandsnaam] ”.
In hoger beroep is van de zijde van de verdachte nog aangevoerd dat met betrekking tot het onder 2 bewezen verklaarde een kortere periode bewezen dient te worden verklaard dan door de rechtbank bewezen is verklaard, te weten de periode van 21 juli 2010 tot en met 2 december 2011.
- de feiten en omstandigheden waaronder verdachte het feit heeft begaan, te weten dat verdachte slechts een relatief beperkt aantal afbeeldingen en bestanden met kinderporno in bezit heeft gehad c.q. verspreid.
- de persoonlijke omstandigheden van verdachte, zoals daarvan tijdens het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep is gebleken.
BESLISSING
taakstrafvoor de duur van
240 (tweehonderdveertig) uren, indien niet naar behoren verricht te vervangen door
120 (honderdtwintig) dagen hechtenis.
gevangenisstrafvoor de duur van
300 (driehonderd) dagen.
299 (tweehonderdnegenen-negentig) dagen, niet ten uitvoer zal worden gelegd, tenzij de rechter later anders mocht gelasten omdat de verdachte:
- zich voor het einde van een proeftijd van
- gedurende de proeftijd van 2 (twee) jaren of ten behoeve van het vaststellen van zijn/haar identiteit geen medewerking heeft verleend aan het nemen van een of meer vingerafdrukken of geen identiteitsbewijs als bedoeld in artikel 1 van de Wet op de identificatieplicht ter inzage heeft aangeboden of
- geen medewerking heeft verleend aan het reclasseringstoezicht, bedoeld in artikel 14d, tweede lid, van het Wetboek van Strafrecht, de medewerking aan huisbezoeken daaronder begrepen, dan wel de hierna te noemen bijzondere voorwaarde(n) niet heeft nageleefd.
Stelt als bijzondere voorwaarden dat de veroordeelde:
- zich gedurende de proeftijd gedraagt naar de voorschriften en aanwijzingen te geven door of namens de Reclassering Nederland, locatie Den Bosch.
- zich binnen twee dagen na het onherroepelijk worden van dit arrest zal melden bij Reclassering Nederland, locatie Den Bosch, en zich gedurende de volledige proeftijd zal blijven melden bij genoemde instelling, zo frequent en zolang de reclassering dit noodzakelijk acht.
- zich gedurende de volledige proeftijd onder behandeling zal stellen van Kairos Den Bosch of een soortgelijke ambulante forensische zorginstelling, zulks ter beoordeling van de reclassering, waarbij de veroordeelde zich zal houden aan de aanwijzingen die hem in het kader van die behandeling door of namens de instelling/behandelaar zullen worden gegeven.