In deze zaak, die voor het Gerechtshof 's-Hertogenbosch diende, gaat het om een hoger beroep van een vrouw tegen een beschikking van de rechtbank Oost-Brabant. De zaak betreft de zorgregeling en alimentatie voor drie minderjarige kinderen na een echtscheiding. De vrouw, vertegenwoordigd door advocaat mr. I.E. van Galen, verzet zich tegen de eerdere beslissing over het hoofdverblijf van de kinderen en de alimentatie die de man, vertegenwoordigd door mr. D.H. Andries, moet betalen. De rechtbank had eerder bepaald dat de man het hoofdverblijf van de jongste minderjarige, [minderjarige 1], zou hebben, terwijl de vrouw de zorg voor de andere twee kinderen zou hebben. Het hof heeft de zaak pro forma aangehouden in afwachting van aanvullend onderzoek door de raad voor de kinderbescherming, waarbij vragen zijn gesteld over de invloed van de nieuwe partner van de vrouw op de kinderen en de communicatie tussen de man en de kinderen.
Tijdens de mondelinge behandeling op 11 december 2011 zijn beide partijen gehoord, evenals de raad voor de kinderbescherming. De minderjarigen hebben geen gebruik gemaakt van de gelegenheid om hun mening kenbaar te maken. Het hof heeft kennisgenomen van verschillende rapporten en brieven die zijn ingediend door de raad en de advocaten van beide partijen. Uiteindelijk hebben partijen in onderling overleg overeenstemming bereikt over de contactregeling en de alimentatie. De vrouw stemde in met het hoofdverblijf van [minderjarige 1] bij de man, en er werd een contactregeling vastgesteld voor de vrouw om [minderjarige 1] te zien.
Het hof heeft de beschikking van de rechtbank vernietigd voor wat betreft het hoofdverblijf van [minderjarige 1] en de alimentatie. Het hof heeft bepaald dat [minderjarige 1] bij de man zal verblijven en heeft de alimentatie voor de kinderen vastgesteld. De man moet een bijdrage in de kosten van verzorging en opvoeding betalen, die met ingang van 1 januari 2015 zal worden geïndexeerd. De beschikking is uitvoerbaar bij voorraad verklaard, en het hof heeft het verzoek van partijen om meer of anders te verzoekt afgewezen.