Uitspraak
GERECHTSHOF ’s-HERTOGENBOSCH
1.Het geding in eerste aanleg (zaaknr. 182162/ HA ZA 08-2005)
2.Het geding in hoger beroep
- de dagvaarding in hoger beroep;
- de memorie van grieven met producties;
- de memorie van antwoord, tevens memorie van grieven in incidenteel hoger beroep;
- het pleidooi van 25 februari 2014, waarbij partijen pleitnotities hebben overgelegd;
- de bij brief van 7 februari 2014 namens BBM toegezonden producties, die bij het pleidooi door BBM bij akte in het geding zijn gebracht.
3.De beoordeling
- Openstaande facturen;
- Nog niet gefactureerde, maar wel geleverde producten en/of diensten.
“zwaarwegende steun bestaat voor de opvatting dat het ter onderzoek aangeboden materiaal is geproduceerd door één en dezelfde schrijver.”Interpolis heeft de door [directeur BBM] geplaatste handtekening onder het proces-verbaal van comparitie alsmede enkele andere door [directeur BBM] geplaatste handtekeningen eveneens ter onderzoek aangeboden aan [schriftdeskundige]. [schriftdeskundige] heeft in zijn rapport van 30 maart 2009 (prod. 14 akte d.d. 1 april 2009) geconcludeerd dat
“zwaarwegende aanwijzingen bestaan voor de stelling dat de litigieuze naamschriften zijn geproduceerd door de producent van het vergelijkingsmateriaal.”
“zwaarwegende steun bestaat voor de opvatting dat het ter onderzoek aangeboden materiaal is geproduceerd door één en dezelfde schrijver.”Uit bijlage 2 bij dit rapport blijkt dat de conclusie dat het om één en dezelfde schrijver gaat, slechts betrekking heeft op de handgeschreven naam boven het kopje ‘Naam klant’ en om de handgeschreven datum boven het kopje ‘Datum ontvangst’. De conclusie van [schriftdeskundige] ziet aldus niet op de geplaatste handtekeningen. De stelling van Interpolis dat de handgeschreven tekst en de handtekeningen op de overgelegde afleverbonnen van één en dezelfde persoon afkomstig zijn en BBM daarom frauduleus heeft gehandeld, wordt derhalve als onvoldoende onderbouwd gepasseerd. Aan het door Interpolis gedane bewijsaanbod om [schriftdeskundige] als getuige te doen horen, wordt dan ook voorbij gegaan. Grief 2 in principaal appel slaagt.