- Tussen partijen is huurovereenkomst gesloten. Blijkens het daarvan schriftelijk opgemaakte huurcontract verhuurt het Bedrijfspensioenfonds per 1 maart 2001 aan [geïntimeerde] de woning aan de [adres] te [werknemer]. Op de huurovereenkomst zijn de algemene bepalingen huurovereenkomst woonruimte (mei 1998) van toepassing.
- Artikel 2.1 (tweede alinea) van de die algemene bepalingen huurovereenkomst woonruimte bepaalt het volgende: "Mocht om welke reden dan ook geen inspectierapport worden opgemaakt, dan zal huurder alsnog geconstateerde gebreken van het gehuurde binnen 8 dagen na aanvang van de huur schriftelijk aan de verhuurder melden, bij gebreke waarvan huurder wordt geacht het gehuurde in goede staat en zonder zichtbare gebreken te hebben ontvangen."
- Bij aanvang van de huurovereenkomst heeft geen inspectie van de woning plaatsgevonden.
- De huurovereenkomst is door partijen beëindigd per 1 juli 2002.
- Op 24 juni 2002 is de woning in het bijzijn van [geïntimeerde] geïnspecteerd. [geïntimeerde] heeft het van die inspectie opgemaakte rapport voor akkoord getekend en in ontvangst genomen. In het rapport is onder meer opgenomen "Verwijderen: Alle soorten vloerbedekking, rails en gordijnen" alsmede "de woning schoon en schadevrij opleveren".
- [geïntimeerde] heeft tot en met 30 juni 2002 de tijd gekregen de geconstateerde gebreken te (doen) herstellen.
- [geïntimeerde] is met de opvolgende huurders in contact getreden met betrekking tot eventuele overname van de vloerbedekking.
- Op 27 september 2002 is de woning geïnspecteerd in het bijzijn van de opvolgende huurders. Toen is onder meer geconstateerd dat de vloerbedekking op de trap en de overloop niet waren verwijderd en dat de traptreden naar zolder niet schoon waren en enige treden ernstig beschadigd waren.
- Bij aangetekende brief van 24 oktober 2002 is [geïntimeerde] er - onder bijvoeging van het inspectierapport van 24 juni 2002 - door de namens het Bedrijfspensioenfonds optredende beheerder toe gemaand de aangegeven gebreken ( onder meer: "Vloerbedekking trap en overloop niet verwijderd. Traptreden trap naar zolderverdieping niet schoon en enige traptreden beschadigd herstellen.") uiterlijk op 30-10-2002 te herstellen, zulks onder aanzegging dat - indien aan de aanmaning geen gevolg wordt gegeven - zonder nadere ingebrekestelling opdracht zal worden gegeven tot herstel aan een onderhoudsbedrijf.
- [geïntimeerde] heeft niet op die brief gereageerd en heeft de door het Bedrijfspensioenfonds van hem verlangde herstel-/reparatiewerkzaaamheden niet uitgevoerd.
- Bij (gewone en aangetekende) brief van 12-11-2002 is [geïntimeerde] terzake aangeschreven, onder vermelding dat thans opdracht zal worden verstrekt de gebreken te herstellen en dat de kosten daarvan bij [geïntimeerde] in rekening zullen worden gebracht. [geïntimeerde] heeft bij brief van 14-11-2002 afwijzend op die brief gereageerd.
- Blijkens een faktuur d.d. 5 februari 2003 heeft Kok-Meijerink B.V. in bedoelde woning werkzaamheden verricht, als volgt omschreven: "Vloerbedekking trap en overloop verwijderd/traptreden zolder herstelt, slotplaat herstelt." Terzake is een bedrag groot Euro 1.737,53 (incl. BTW gefactureerd
- Bij brief van 24 april 2003 heeft meergenoemde beheerder [geïntimeerde] verzocht het bedrag groot Euro 1.737,53 binnen 5 dagen over te maken. Nadere aanmaningen terzake zijn gevolgd op 23 mei 2003, op 5 juni 2003, op 19 juni 2003. Bij de laatste twee brieven is tevens aanspraak gemaakt op rente en buitengerechtelijke incassokosten.
- Bij brief van 07-04-2003 (gedateerd 03-04-07) heeft [geïntimeerde] bij meergenoemde beheerder bezwaar aangetekend tegen de hem toegezonden factuur. Onder verwijzing naar bedoelde brief heeft [geïntimeerde] bij brief van 22 juni 2003 ook richting de incassogemachtigde van meergenoemde beheerder, bezwaar gemaakt tegen de aan hem gepresenteerde rekening.
- De incassogemachtigde heeft [geïntimeerde] andermaal tot betalen gemaand bij brief van 14 augustus 2003. [geïntimeerde] heeft daarop bij brief van 24-08-2003 afwijzend gereageerd.