Het hof is van oordeel dat de moeder aannemelijk heeft gemaakt dat zij zich de afgelopen periode inderdaad heeft ingespannen om de situatie van de kinderen te verbeteren. Na het vertrek van de vader van [de minderjarige4] naar Turkije was er meer ruimte bij haar om zich goed op de kinderen te richten. Het hof constateert echter ook dat er nog steeds sprake is van veel onrust in het gezin bij de moeder en dat er ook nog steeds veel zorgen zijn over de ontwikkeling van de kinderen. Uit de stukken blijkt dat de kinderen al heel lang opgroeien in een onstabiele onveilige opvoedsituatie en dit heeft zijn weerslag gehad op de ontwikkeling van de kinderen. De terugkeer van de vader van [de minderjarige4] heeft daar geen goed aan gedaan.
[de minderjarige2] heeft de diagnose ODD en in het verleden met instemming van de moeder een periode op een leefgroep van [naam2] gewoond. Hij heeft veel duidelijkheid, structuur en een betrouwbaar en veilig opvoedklimaat nodig. [de minderjarige2] laat veel agressie zien en is moeilijk hanteerbaar, hij accepteert niet dat hij wordt aangesproken door professionele medewerkers.
Bij [de minderjarige3] wordt gedrag gezien dat wijst op een onveilige hechting. Zij lijkt niet meer te weten hoe zij kind moet zijn en welke rol bij wie ligt. Zij is obsessief bezig met wat [de minderjarige2] en [de minderjarige4] doen. Er is therapie en onderzoek voor haar aangevraagd door de GI.
[de minderjarige4] heeft een korte spanningsboog en is aangemeld voor logopedie omdat hij onduidelijk spreekt. Hij komt niet tot spel als er andere kinderen bij zijn en is (zelf)bepalend en ongeremd. Hij plast uit protest in zijn broek en heeft grof taalgebruik. Hij heeft meerdere keren objecten besmeurd met ontlasting.
Uit de stukken blijkt dat de GI veel regie heeft gevoerd afgelopen tijd. Er zijn meerdere schriftelijke aanwijzingen gegeven door de GI en er zijn diverse vormen van hulpverlening voor de kinderen en voor het gezin, onderzoek voor [de minderjarige3] en diverse vormen van opvang voor de kinderen ingezet en/of aangevraagd door de GI.
De moeder stelt dat zij op relationeel gebied niets meer met de vader van [de minderjarige4] te maken wil hebben, maar hij heeft wel het gezag over en recht op contact met [de minderjarige4] . De moeder kan hem dus niet uit haar leven bannen. Sinds de vader van [de minderjarige4] terug is in Nederland zijn er bij alle kinderen naar het hof van de GI begrijpt gedragsveranderingen zichtbaar. [de minderjarige3] huilt vaker, het clowneske gedrag van [de minderjarige4] is verergerd en [de minderjarige2] uit meer agressie en geeft zelf aan dat hij liever weer op de groep van [naam2] wil wonen.
Het hof is van oordeel dat dit alles tezamen voldoende aanleiding geeft om de ondertoezichtstelling te verlengen voor de hele periode tot 27 december 2025. Mede gelet op de keuzes die de moeder in het verleden heeft gemaakt, is het de komende tijd belangrijk dat de GI de situatie van de kinderen bij de moeder blijft volgen, de belangen van de kinderen blijft bewaken en regie blijft voeren. Het hof is er niet van overtuigd dat de moeder voldoende hulpverlening zal blijven accepteren dan wel zal inzetten en dat zij de kinderen niet meer zal belasten met nieuwe ontwikkelingen. Integendeel. De moeder stelt bovendien dat de ondersteuning vanuit [naam1] op vrijwillige basis kan worden voortgezet, maar indien de moeder geen hulpvraag heeft in de toekomst geeft dat onvoldoende zekerheid.
Beslist wordt daarom als volgt.