2.7.In haar nadere stuk van 4 november 2021 schrijft belanghebbende onder meer:
‘Er is in 2016 een boekenonderzoek ingesteld bij belanghebbende n.a.v. een onderzoek naar toeslagen van de directeur. Mogelijke fraude met betrekking tot de dochter van [naam1] (…) [de dochter] . (…)
Dit zou dan ook de uitgekeerde toeslagen beïnvloeden (…)
Tijdens en tot ver na het onderzoek werden er steeds nieuwe argumenten aangehaald om de inkomsten voor de bedrijven van [naam5] en partner “op te krikken” (…) Al gauw bleek, geheel onterecht en uit het niets, dat het criminaliseren van de aandeelhouders, met woorden als “opzettelijk bedrog en grove nalatigheid”, de boventoon ging voeren. (…)
Fysieke en psychische stress van honderden blauwe enveloppes die belanghebbende en aandeelhouders n.a.v. het onderzoek hebben gekregen en het onbegrip van wat hun is overkomen eisten en eisen nog steeds hun tol. De directeur [naam5] is met burn-out verschijnselen en psychische problemen onder medische behandeling. (…)
De professionaliteit en belangrijker nog de integriteit van de onderzoekinspecteur verdween bij belanghebbenden op het moment dat men zeer veel jaren terugging met naheffingen terwijl volgens belanghebbenden alle heffingen en aanslagen waren betaald wat er betaald moest worden. Er waren immers ook al definitieve toeslagen gestuurd voor die jaren. (…)
Belanghebbende wist destijds niet dat het onderzoek plaats vond gebaseerd op feiten die nu pas in de pers bekend zijn geworden en de Belastingdienst nu pas (deels) heeft toegegeven. (…)
Vorderingen Belastingdienst [naam5] , diversen waaronder kinderopvangtoeslag, een totaalbedrag van 68.041 euro (opgave Belastingdienst n.a.v. opvragen overzicht fiscaal partner van belanghebbende).
Vorderingen belastingdienst, inkomstenbelasting [naam1] , een totaalbedrag van 90.430 euro (opgave Belastingdienst n.a.v. opvragen overzicht van belanghebbende). (…)
Er zijn inmiddels meer dan 400 blauwe belasting enveloppes ontvangen. (…)
Er zijn inmiddels meer dan 100 bezwaar en beroepschriften ingediend. (…)
De in begin januari 2021 opgevraagde belastingdossiers (CAF en Project 1043) van belanghebbende en haar aandeelhouders zijn tot op heden niet overhandigd. Uit de laatste berichten in de pers blijkt dat niet alleen individuen inzake toeslagen en inkomstenbelasting in het systeem terecht konden komen maar ook BV’s en NV’s met betrekking tot loonheffingen, vennootschapsbelasting en btw. (…)
Er werd gezegd “Het zou zelfs zo kunnen zijn dat er een aparte Belastingdienst IB-herstel lijn (Project 1043) geopend gaat worden nu is gebleken dat de Belastingdienst net als in de toeslagenaffaire de bewijslast omdraaide…” en “Aftrekposten werden standaard afgewezen en bewijzen dat zij terecht waren vaak niet geaccepteerd. Men kreeg ook forse naheffingen omdat eerder goedgekeurde aftrekposten alsnog werden afgekeurd”. En dat is nu precies wat er is gebeurd.
Op 30 oktober 2021 deed belanghebbende haar werknemer [naam1] van zijn kant ook maar melding bij de Belastingdienst nu IB/LH toch iets anders is dan de toeslagaffaire en het vertrouwen in de aanpak van een integer herstel toeslagen totaal is verdwenen. (…)
Belanghebbende en haar aandeelhouders, na jaren van bezwaar en beroepschriften moe gestreden en als fraudeurs bestempeld kregen naheffingen omdat eerder goedgekeurde aftrekposten, salarissen, etc. werden afgewezen zonder enige opgegeven redenen behalve die van een inspecteur die geen bewijslast wou meenemen.
Met niet bewezen opzet, grove schuld dus fraude, en gender en leeftijd discriminatie zoals al jaren aangegeven, moet het volgens belanghebbende ergens ophouden nu de aandeelhouders langzaam het overzicht en de energie verliezen, hun bedrijven en gezinsleven kapotgaan. (…)
Op de klachten inzake het handelen van de inspecteur inzake discriminatie, etc., van tafel vegen van gevraagde bewijzen voor aankopen, etc. aan de directeur van de Belastingdienst hebben zij geen of geen ander antwoord ontvangen dan dat de klacht tijdens het heronderzoek Toeslagen zal worden meegenomen. (…)
In de Fraude Signaleringsvoorziening (FSV) werden 20 jaar alle mogelijke vermoedens en signalen over ‘verdachte’ burgers maar ook bedrijven (BV’s en NV’s) bijgehouden, zonder dat werd onderzocht of die informatie wel klopte en waaraan dus niet de juistheid, volledigheid en actualiteitswaarde kon/kan worden ontleend. De selectieregels voor “extra” en “speciaal” onderzoek werden niet bekend gemaakt. De betreffende belastingplichtigen werden ook niet over hun selectie en de reden daarvan geïnformeerd. Toeslagen maar ook aangiften inkomstenbelasting, loonheffingen, vennootschapsbelasting en omzetbelasting werden “extra” gecontroleerd en de belastingdienst heeft inmiddels ook het etnisch profileren toegegeven. Belanghebbende haar werknemer stond om onbekende redenen in deze FSV, de “Belastingdienst fraudelijst”. (…)
Belanghebbende en aandeelhouders werden gecontroleerd (door dezelfde inspecteur) inzake toeslagen, uitgaven voor kinderen (met een deels buitenlands klinkende naam) en vermeende bewust verkeerde Belastingdienst aangiftes.
Belanghebbende werd dan ook in het verlengde door dezelfde inspecteur gecontroleerd wat uiteindelijk tot de inspectierapporten en o.a. de extra naheffingen loonheffingen maar ook btw, Vpb, etc. heeft geleid. (…)
Er werd zonder verder inhoudelijke toetsing vanuit gegaan dat beide aandeelhouders privé niet te goeder trouw waren waarna hun bedrijf, belanghebbende, op fraude werd onderzocht en grove opzet dus fraude werd verweten. (…)
De onrechtmatigheid die in de selectie schuilt, voerde tot het onderzoek dat de inspecteur verrichtte en vervolgens in hogere belastingaanslagen, naheffingen en verrekeningen (met zeer hoge kosten aan juridische en fiscale ondersteuning). (…)
Belanghebbende verzoekt het Hof de Belastingdienst te veroordelen in de kosten gemaakt voor de gang naar de Rechtbank en het Gerechtshof, maar ook voor alle andere gemaakte kosten inzake fiscaal juridische bijstand inzake de bezwaren, beroepschriften en klachten tot op heden.”