Uitspraak
GERECHTSHOF ARNHEM-LEEUWARDEN
verzoekers in hoger beroep,
1.Het geding in eerste aanleg
3.De feiten en de procedure bij de rechtbank
4.Waarover moet het hof beslissen?
Aanvullend hebben de ouders verzocht om een bijzondere curator te benoemen, zodat de kinderen kunnen worden gehoord. Verder verzoeken de ouders om de raad te gelasten nader onderzoek te doen naar de vraag welke omgangsregeling in het belang is van de kinderen, welke opbouw van de omgangsregeling in het belang is van de kinderen en wat er voor nodig is om die opbouwregeling te concretiseren. Tot slot verzoeken de ouders om prejudiciële vragen aan de Hoge Raad te stellen, inhoudende het verzoek om te beoordelen of de Nederlandse autoriteiten de nodige inspanningen hebben geleverd om de uitvoering van het recht van de ouders op contact met de kinderen te verzekeren, en om te voorkomen dat hun recht op respect voor hun gezinsleven zou worden geschonden.
5.De beslissing van het hof
Het hof stelt voorop dat een heimelijk gemaakte gespreksopname in beginsel onrechtmatig is verkregen. Degene die een geluidsopname wil maken van een gesprek dient hiervoor vooraf en aan alle gesprekspartners goedkeuring te vragen. Zowel Bureaus Jeugdzorg alsook landelijk werkende instellingen zoals ook de raad hebben hier richtlijnen voor, en staan het opnemen van gesprekken onder voorwaarden toe.
Het hof komt al met al tot het oordeel dat de overgelegde transcriptie en geluidsopname niet zullen worden toegevoegd aan het dossier.