Uitspraak
in eerste aanleg: verweerster, tevens verzoekster in het voorwaardelijke tegenverzoek,
in eerste aanleg: verzoekster, tevens verweerster in het voorwaardelijke tegenverzoek,
1.1. Het geding in eerste aanleg
2.Het geding in hoger beroep
primair:
3.3. De feiten
De werknemer zal binnen redelijke grenzen een verandering van (...) het object waar gewerkt wordt (...) accepteren. Hago Zorg zal hierbij rekening houden met de gerechtvaardigde belangen van de werknemer.”
Wat moet je doen bij ziekte?
(...) Als je tijdens werktijd ziek wordt, dan meld je dat persoonlijk aan je leidinggevende. Nadat je je bij je leidinggevende hebt ziek gemeld, meld je dit ook bij de afdeling Backoffice Casemanagement in Heerlen (...).
In verband met bezuinigingen in [Ziekenhuis X] [locatie 1] kunnen wij u geen werk meer bieden in [Ziekenhuis X] [locatie 1] . U wordt daarom met ingang van 21 september 2015 van overgeplaatst naar [Ziekenhuis X] [locatie 2] .
Sinds 2013 ben ik in vaste dienst bij Hago Zorg, maar daarvoor al zes jaar werkzaam in [Ziekenhuis X] [locatie 1] , tot tevredenheid van leidinggevenden. (...)
dat ze, zodra ze weer kan werken, graag in [locatie 1] zou willen beginnen. Ze begrijpt ook dat ze op termijn bij [Ziekenhuis X] aan het werk zal moeten. Naar mijn mening zal nu eerst de Arbo/Bedrijfsarts een diagnose moeten stellen over de belastbaarheid (...)”
Op 3 december 2015 heeft u een gesprek gehad met uw leidinggevende, mevrouw [rayonmanager] (...). Er is toen een belafspraak gemaakt voor de week erna; u zou contact opnemen met mevr. [rayonmanager] . U heeft geen contact opgenomen (...). Vervolgens hebben wij u meerdere malen telefonisch proberen te bereiken, helaas tevergeefs. Wij wijzen u erop dat u tijdens arbeidsongeschiktheid altijd telefonisch bereikbaar hoort te zijn voor uw werkgever.”
Werknemer kan starten met de re-integratie op de [locatie 1] : 3x1 uur in aangepaste werkzaamheden waarbij rekening wordt gehouden met haar beperkingen. Zij dient boventallig ingezet te worden. Na 2 weken kan er uitgebreid worden naar 3 x 2 uur. Na 4 weken kan er uitgebreid worden naar 4 x 2 uur. Er wordt geadviseerd aan werknemer en werkgever, om voorafgaand aan de start van de re-integratie, een gesprek te plannen om de invulling van de re-integratie goed af te stemmen. Er wordt geadviseerd aan werkgever om rekening te houden met de privé omstandigheden van werknemer.”
U hebt kenbaar gemaakt dat u uw aangepaste werkzaamheden zoals vastgelegd in het plan van aanpak d.d. 19 juli 2016 niet gaat hervatten. Op de vraag om welke reden u de passende werkzaamheden niet verricht hoorde ik u zeggen dat u ziek bent. Wederom heb ik gezegd dat wij conform het advies van de bedrijfsarts d.d. 7 juli 2016 rekening houden met de gegeven beperkingen. Daarnaast heeft de bedrijfsarts aangegeven dat u wel mogelijkheden heeft om aangepaste werkzaamheden te verrichten.”
Werknemer wordt in staat geacht per 18 juli 2016 aangepaste werkzaamheden boven de sterkte uit te voeren waarbij rekening wordt gehouden met de belastbaarheid zoals de bedrijfsarts die heeft aangegeven. Het gevoerde beleid werd bevestigd door de medische informatie die de bedrijfsarts heeft opgevraagd, de verzekeringsarts is eveneens van oordeel dat deze activiteiten mogelijk zijn. De aangepaste werkzaamheden passen bij de belastbaarheid. Werknemer werkt boven de sterkte, loopt mee met een collega, er is geen tijdsdruk en er is sprake van een voorspelbare werksituatie. Werknemer kan desgewenst gaan zitten wanneer zij dat wil en hoeft geen fysiek zware werkzaamheden uit te voeren.
4.Het verzoek aan de kantonrechter en de beoordeling daarvan
5.De beoordeling in hoger beroep
grieven 1 en 2komt [appellant] hiertegen op.
grieven 4 en 5treffen geen doel.
grieven 3, 4 en 6komt [appellant] tegen deze beslissing op.
grief 7komt [appellant] tegen deze beslissing op.
grief 7komt [appellant] eveneens op tegen de overweging van de kantonrechter in randnummer 4.10 van de bestreden beschikking dat aan [appellant] geen billijke vergoeding toekomt. De kantonrechter heeft het verzoek van [appellant] opgevat als een verzoek tot toekenning van een billijke vergoeding ex artikel 7:671b lid 8 aanhef en onder c BW en geoordeeld dat niet gesteld of gebleken is dat Hago Zorg ernstig verwijtbaar heeft gehandeld of nagelaten, zodat de billijke vergoeding op deze grondslag is afgewezen.
grief 8klaagt [appellant] erover dat de kantonrechter de arbeidsovereenkomst ten onrechte heeft ontbonden en haar verzoeken heeft afgewezen. Bij de behandeling van deze veeggrief heeft [appellant] geen belang.