Uitspraak
GERECHTSHOF AMSTERDAM
1.Het geding in hoger beroep
2.Feiten
Momenteel zijn er wat omstandigheden voorgevallen in De Bastille XL waar ik het graag over wil hebben. Ik ben niet geheel zeker aan wie ik deze mail moet richten vandaar ik deze mail naar jou verstuur. Ik heb vanavond een whatsapp bericht ontvangen van [Y] , de huidige bedrijfsleider van de Bastille dat ik vanavond (16-07-2017) niet op werk hoef te komen. Gisteravond heeft hij mij rond 04.00 uur om voor mij onduidelijke redenen naar huis gestuurd.
[D], hof]
en ik zien graag dat je dit als eerste bespreekt met [Y] . Komen jullie er niet uit dan met [B] . [B] bespreekt het dan met ons.”.
Door middel van deze brief bevestig ik je het gesprek dat heeft plaatsgevonden tussen jou en [Y] naar aanleiding van meerdere gedragsovertredingen. Tijdens dit gesprek is je medegedeeld dat onderstaande gedragsovertredingen niet worden getolereerd. Dit heeft mij genoodzaakt deze brief aan je te verzenden, welke je dient te beschouwen als een officiële waarschuwing. Het gaat om de volgende punten:
Omdat de bedrijfsarts een arbeidsconflict constateerde, adviseerde hij (ook) mediation. Jij besprak met mij dat het conflict betrekking heeft op jouw relatie met de bedrijfsleider [Y] . Omdat wij dit ook al hadden begrepen, deed ik namens La Bastille jou een aanbod om in dezelfde functie herplaatst te worden naar Café La Bastille Leidseplein, met behoud van al jouw rechten. Omdat daarmee het conflict met [Y] zou zijn opgelost, zou mediation niet meer nodig zijn.
Tijdens ons gesprek heb jij namens WV Beheer voorgesteld om mij over te plaatsen naar de kleine Bastille. Ik heb duidelijk aangegeven dat ik op zich geen bezwaar had tegen deze oplossing. Waar ik wel bezwaar tegen heb en ook duidelijk gemeld tijdens ons gesprek is dat WV beheer vanuit gaat dat mijn lichamelijke klachten en arbeidsongeschiktheid dan ook gelijk over zijn. Dat is helaas niet het geval.
Zoals net telefonisch besproken, hebben wij afgesproken dat u het eens bent met de overplaatsing naar een ander café, u wilt alleen het protocol van de arts aanhouden en dat is dat u 4x 4 uur wilt werken en geen 2 x 8 uur, dit ook omdat u nog lichamelijke klachten heeft en hiervoor bij behandelaar(s) loopt.”.
Wij dwingen jou niet om af te wijken van het advies van de bedrijfsarts (4 x 4 uur werkhervatting en mediation), maar hebben jou juist een oplossing aangeboden voor het door de bedrijfsarts geconstateerde mogelijke arbeidsconflict waardoor mediation niet meer nodig zou zijn.
Betrokkene kan per 25-09-17 voor 3 x 3 uur per week in aangepaste werkzaamheden hervatten. Betrokkene kan de hervatting op termijn van een aantal weken daarna op geleide van de klachten stapsgewijs uitbreiden. De aanpassingen dienen te bestaan uit het rekening houden bij de op te dragen werkzaamheden met: beperkingen concentratie en energieniveau, geen druk, deadlines, geen klantencontacten of leidinggevende aspecten.”
Volgens de bedrijfsarts (gesprek van 20 september 2017) ben ik o.a. beschikbaar voor 3x 3 uur na mediation.
We hebben op jouw verzoek gewacht met het definitief tekenen van een plan van aanpak, totdat jij een gesprek met de bedrijfsarts had. Nu dat gesprek is geweest verzocht ik je om op 29 september jl. het plan van aanpak te bespreken en ondertekenen. In je bericht aan mij geef je echter aan dat je (eerst) wilt weten wie de mediator is, voordat je een plan gaat maken.
Je kunt jouw werkhervatting (dus) niet afhankelijk stellen van mediation.(…)