Lexboost start met bètatest: eindelijk een AI voor legal research

Door: Sander, 7 mei 2024

Categorie: #nieuws

< terug naar de Lexboost blog
Blog image for the beta launch

OpenAI ontketende op 30 november 2022 een ware AI-hype toen ze hun large language model (LLM) ChatGPT beschikbaar maakten voor de hele wereld. Nieuwsmedia struikelde over elkaar om te voorspellen dat talloze beroepsgroepen binnen no-time geen relevantie meer hadden. En de beloften van wat het zou brengen waren torenhoog.

De juridische dienstverlening werd genoemd als sector die het meest risico liep om ingrijpend veranderd te worden, of op z’n minst het meest vatbaar voor automatisering door kunstmatige intelligentie.

Voor sommigen een angstbeeld, maar voor velen een hoopvol toekomstbeeld dat bepaalde delen van het legal research werk minder tijd zou gaan kosten.

Anderhalf jaar later is daar nog niets van terechtgekomen.

Met Lexboost gaan we daar verandering in brengen.

Vandaag is de bètatest van Lexboost gestart.

Met generatieve AI doorzoekt en analyseert Lexboost jurisprudentie van rechtspraak.nl, waardoor iedere jurist uren of zelfs dagen tijd bespaart.

Hierdoor heb je meer tijd over voor de inhoud van de zaak en de mensen om wie het gaat. En, zeg nou eerlijk, ook voor andere belangrijke dingen in het leven, zoals familie, vrienden, sport en -uhm- Netflix.

Of je nu advocaat, general counsel, paralegal, student, bedrijfsjurist, beleidsmedewerker of wie dan ook bent die weleens een juridische vraag nu beantwoord wil hebben. Dan is Lexboost er voor jou.

Schrijf je hier in voor de beta. Maar wees er snel bij! We hebben slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Update 12 september 2024: We hebben de betatest afgesloten. Vanaf nu is Lexboost beschikbaar voor iedereen! Klik hier voor meer informatie

Maak AI onderdeel van jouw juridische workflow.

Wordt een van de eersten in Nederland die gebruik maakt van AI voor legal research.

Lexboost is jouw persoonlijke paralegal die 24/7 voor je klaarstaat!

App screenshot