Lexboost lanceert legal AI-tool: juridische research teruggebracht naar minuten

Door: Sander, 13 september 2024

Categorie: #nieuws

< terug naar de Lexboost blog
Sander Denneman (links) en Erwin Lengkeek (rechts) lanceren Lexboost

Sander Denneman (links) en Erwin Lengkeek (rechts) lanceren Lexboost

Utrecht, 13 september 2024 – Lexboost lanceert vandaag een betaalbare legal researchtool met generatieve AI in Nederland. De tool verkort de tijd die nodig is om rechterlijke uitspraken te doorzoeken en analyseren van uren naar minuten, wat resulteert in snellere juridische inzichten. Van Benthem & Keulen stapt in als launching customer.

Lexboost is een gebruiksvriendelijke webtool speciaal afgestemd op Nederlandse jurisprudentie. De tool maakt gebruik van OpenAI GPT-technologie, waardoor gebruikers uitgebreide vragen kunnen stellen over juridische onderwerpen en vervolgens inhoudelijke, gedetailleerde antwoorden ontvangen. Waar traditionele zoekmethodes lijsten met uitspraken opleveren die handmatig moeten worden doorzocht, geeft Lexboost daadwerkelijk antwoord op vragen, zoals een legal research medewerker dat doet.

Van Benthem & Keulen - tweevoudig winnaar van de Computable Awards Legal Tech Award - stapt in als launching customer. Advocaten van Van Benthem & Keulen hebben tijdens de ontwikkelingsfase waardevolle input geleverd om Lexboost klaar te maken voor de praktijk.

Bij Van Benthem & Keulen staan we altijd aan de frontlinie van legal tech-innovatie en werken we graag samen met start-ups zoals Lexboost. We geloven in het meedenken over innovaties die de praktijk direct ten goede komen en waarvoor wij een Innolab team hebben opgericht", zegt Dave Venmans, COO van Van Benthem & Keulen. "Daarbij draait het bij onze innovaties altijd om het verbeteren van de dienstverlening voor onze cliënten en het werkpleezer van onze mensen," vult Gijs van Wijgerden, CEO van Van Benthem & Keulen, aan.

Lexboost doorzoekt honderdduizenden uitspraken van rechtspraak.nl op het gebied van civiel recht, bestuursrecht, strafrecht en internationaal publiekrecht. Binnen 10 tot 60 seconden analyseert het uitspraken en genereert het een nauwkeurig antwoord, of het nu gaat om een overzicht van relevante jurisprudentie of het onderbouwen van een standpunt voor je cliënt. Dit resulteert in een aanzienlijke versnelling voor juridische professionals, terwijl de kwaliteit van juridisch onderzoek verbetert. Lexboost kost EUR 99 per maand, per gebruiker (EUR 29 de eerste maand) en maakt legal AI daarmee bereikbaar voor alle advocaten, van grootzakelijke dienstverleners tot de sociale advocatuur.

Sander Denneman, mede-oprichter van Lexboost: “We zijn ontzettend blij dat we na een succesvolle betaperiode nu écht van start gaan. Het vertrouwen van een vooraanstaand kantoor als Van Benthem & Keulen in Lexboost, motiveert ons om de tool verder te blijven ontwikkelen en juridische professionals maximaal te ondersteunen in hun dagelijkse werk.

Maak AI onderdeel van jouw juridische workflow.

Wordt een van de eersten in Nederland die gebruik maakt van AI voor legal research.

Lexboost is jouw persoonlijke paralegal die 24/7 voor je klaarstaat!

App screenshot